Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 

Bengt Ek Design

Bengt Ek föddes i Småland och växte upp i fabriksmiljö. Uppväxtens närhet till det industriella gjorde också att yrkesvalet tog den riktningen. Bengt Ek utbildade sig till maskinteknisk ingenjör och verktygsmästare och startade kort efter sin examen företaget Design Byrå. Han fortsatte sedan sina studier på Konstfack där han studerade industridesign, guld och silversmide.

Karriären gick framåt och 1976 startades familjeföretaget Ek Inter AG i Luzern i Schweiz. På kort tid gick företaget från att producera ett fåtal produkter till att snart ha en egen fabrik. Här tillverkades bland annat timers, väggur, väckarklockor och termometrar för att sedan exporteras över hela världen. Idag finns företaget i både Schweiz och i Sverige. Företaget utvecklas fortfarande i snabb takt och man exporterar 85% av sin produktion till utlandet.

Bengt Eks tidlösa design har alltid fått mycket uppmärksamhet och företagets produkter har under längre tidsperioder varit utställda på Museum of Modern Art i New York, San Fransisco och Tokyo.
0 av 0
BENGT EK DESIGN