Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 

Elflugan

Idén till Elflugan väcktes på ett café i Stockholm för mer än 20 år sedan, då Marie Lundgren Carlgren och Kina Strandsberg skapade sin första skiss på det som skulle bli en klassiker i många hem. Idag, 20 år efter den första skissen, pryder den vackra ljusstaken hus och lägenheter över hela Sverige. För oss på Frapp är kvalitet otroligt viktigt, och alla varumärken i vårt sortiment är noggrant handplockade för att våra kunder ska kunna njuta av högkvalitativa produkter med mycket personlighet och karaktär. Elflugan är ett riktigt konstverk där mycket kämparglöd och kärlek ligger bakom den speciella designen. ... Läs mer

Modern variant av den klassiska adventsbelysningen

Den allra första prototypen byggde Marie och Kina ihop 1993. De pysslade ihop sin skapelse av pinnar, rundstav, lera, små glödlampor och svart sprayfärg som de köpt på första, bästa trävaruhandel. Deras dröm var att skapa en nymodig variant av den elljusstake som vi svenskar länge har prytt våra hem med runt juletid. Marie och Kina kom överens om att de ville skapa en stilistisk ren ljusstake, försedd med massor av elljus på en platta istället för den sedvanliga bågen. Istället för stearinljuskopior valde formgivarna smala ljusrör, och i den sista prototypen resulterade det i totalt 19 stycken “lågor” på ljusstaken. Efter att äventyret tog sin början skedde försäljningen av Elflugan med rasande fart. Under det första året såldes den populära elljusstaken i 10 000 exemplar, och sedan dess har cirka 100 000 elljusstakar gått åt. Tyvärr blev Elflugan även mycket populär hos kopiatörer, och resan för rättvisan blev lång. Sagan fick som tur är ett lyckligt slut, då skaparna bakom Elflugan vann!

Ljusstake för både fönster och golv

Elflugan Original är en känd ljusstake som lämpar sig utmärkt som adventsbelysning, men den passar lika väl andra tider på året då du vill ha en ljuskälla som lyser upp hemmet på ett harmoniskt sätt. Namnet till ljusstaken har fått sin inspiration från en svärm av eldflugor som lyser. Sedan ett antal år tillbaka går Elflugan att hitta i två storlekar – den ursprungliga, mindre storleken passar perfekt att placera i fönsterkarmen, och den stora Elflugan Grande kan du ställa på golvet och använda som en vacker ljuskälla i större, öppna rum. Både originalljusstaken och den större modellen går att köpa i 4 olika färger; offwhite, vit, svart, ljusgrå och antracitgrå.

Elflugan Original

Original är med sitt moderna utseende en otroligt vacker detalj på fönsterbrädan, året runt! Elljusstaken har en höjd på 41 centimeter, och ger ifrån sig ett harmoniskt sken som vem som helst blir lugn av. Låt Elflugan bidra till en hemtrevlig och lyxig känsla!

Elflugan Grande

GRANDE är varken antik eller retro, utan snarare en modern klassiker som är ståtliga 58 centimeter hög. Den här ljusstaken gör sig riktigt fin på golvet i hörnet av sovrummet eller vardagsrummet, och sprider ett behagligt och rogivande sken med sina 19 stycken lampor. GRANDE har en dimmer med en inbyggd transformator, och tanken är att ljusstaken ska vara en trevlig detalj i ditt hem som sprider glädje året runt.
POPULÄRA PRODUKTER
Visa filter
Serie
  • Elflugan
1-6 av 6
ELFLUGAN