Miyabi 5000MCD knivar är tillverkade av 2 olika typer av stål i 101 tunna skikt som täcker det mikrokarbidpulverade MC63-stålet. CRYODUR® processen skapar det speciella mönstret på knivarna som skapas genom härdning i extrem kyla (-196 C).
Därefter använder man en japansk teknik som kallas Honbazuke. Båda sidor av knivbladet skärps och poleras på tre olika sätt för att få en extremt skarp kniv med 63 HRC och 19° skärpa. Kniven förfinas sedan med ett handtag i masurbjörk.
Hantverket fortsätter sedan med att säkerställa att Miyabi kniven får rätt balans i handen. För att bibehålla en överlägsen skärpa på kniven rekommenderar vi att den här kniven regelbundet slipas med en slipsten.
Handdisk rekommenderas
Handtorka kniven efter användning
Undvik sten, glas eller keramik att skära på
Miyabi 5000MCD knivar är tillverkade av 2 olika typer av stål i 101 tunna skikt som täcker det mikrokarbidpulverade MC63-stålet. CRYODUR® processen skapar det speciella mönstret på knivarna som skapas genom härdning i extrem kyla (-196 C).
Därefter använder man en japansk teknik som kallas Honbazuke. Båda sidor av knivbladet skärps och poleras på tre olika sätt för att få en extremt skarp kniv med 63 HRC och 19° skärpa. Kniven förfinas sedan med ett handtag i masurbjörk.
Hantverket fortsätter sedan med att säkerställa att Miyabi kniven får rätt balans i handen. För att bibehålla en överlägsen skärpa på kniven rekommenderar vi att den här kniven regelbundet slipas med en slipsten.
Handdisk rekommenderas
Handtorka kniven efter användning
Undvik sten, glas eller keramik att skära på