Miyabi 5000MCD 67 knivar är tillverkade av 132 tunna skikt stål som täcker det mikrokarbidpulverade MC66-stålet. CRYODUR® processen skapar det speciella mönstret på knivarna som skapas genom härdning i extrem kyla (-196 C).
Därefter använder man en japansk teknik som kallas Honbazuke. Båda sidor av knivbladet skärps och poleras på tre olika sätt för att få en extremt skarp kniv med 66 HRC och 19° skärpa. Kniven förfinas sedan med ett handtag i svart askträ.
Hantverket fortsätter sedan med att säkerställa att Miyabi kniven får rätt balans i handen. För att bibehålla en överlägsen skärkant rekommenderar vi att den här kockkniven regelbundet slipas med en slipsten.
Handdisk rekommenderas
Handtorka kniven efter användning
Undvik sten, glas eller keramik att skära på
Miyabi 5000MCD 67 knivar är tillverkade av 132 tunna skikt stål som täcker det mikrokarbidpulverade MC66-stålet. CRYODUR® processen skapar det speciella mönstret på knivarna som skapas genom härdning i extrem kyla (-196 C).
Därefter använder man en japansk teknik som kallas Honbazuke. Båda sidor av knivbladet skärps och poleras på tre olika sätt för att få en extremt skarp kniv med 66 HRC och 19° skärpa. Kniven förfinas sedan med ett handtag i svart askträ.
Hantverket fortsätter sedan med att säkerställa att Miyabi kniven får rätt balans i handen. För att bibehålla en överlägsen skärkant rekommenderar vi att den här kockkniven regelbundet slipas med en slipsten.
Handdisk rekommenderas
Handtorka kniven efter användning
Undvik sten, glas eller keramik att skära på