Miyabi 7000D serien har en kärna tillverkad av ett pulveriserat stål kallat CMV60-stål. Kärnan är sedan täckt med 64 tunna skikt som täcker det mikrokarbidpulverade CMV60 -stålet. CRYODUR® processen skapar det speciella mönstret på knivarna som skapas genom härdning i extrem kyla (-196 C).
Därefter använder man en japansk teknik som kallas Honbazuke. Båda sidor av knivbladet skärps och poleras på tre olika sätt för att få en extremt skarp kniv med 60 HRC och 19° skärpa. Kniven förfinas sedan med ett handtag i Micarta av flera skikt linne och syntetiskt hartsmaterial som kombineras kärleksfullt med det rostfria stålet.
Hantverket fortsätter sedan med att säkerställa att Miyabi kniven får rätt balans i handen. För att bibehålla en överlägsen skärpa på kniven rekommenderar vi att den här kniven regelbundet slipas med en slipsten.
Handdisk rekommenderas
Handtorka kniven efter användning
Undvik sten, glas eller keramik att skära på
Miyabi 7000D serien har en kärna tillverkad av ett pulveriserat stål kallat CMV60-stål. Kärnan är sedan täckt med 64 tunna skikt som täcker det mikrokarbidpulverade CMV60 -stålet. CRYODUR® processen skapar det speciella mönstret på knivarna som skapas genom härdning i extrem kyla (-196 C).
Därefter använder man en japansk teknik som kallas Honbazuke. Båda sidor av knivbladet skärps och poleras på tre olika sätt för att få en extremt skarp kniv med 60 HRC och 19° skärpa. Kniven förfinas sedan med ett handtag i Micarta av flera skikt linne och syntetiskt hartsmaterial som kombineras kärleksfullt med det rostfria stålet.
Hantverket fortsätter sedan med att säkerställa att Miyabi kniven får rätt balans i handen. För att bibehålla en överlägsen skärpa på kniven rekommenderar vi att den här kniven regelbundet slipas med en slipsten.
Handdisk rekommenderas
Handtorka kniven efter användning
Undvik sten, glas eller keramik att skära på