Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Barnfiltar / Barnfilt Nature 100% ekologisk lammull Grå
Barnfilt Nature 100% ekologisk lammull GråBarnfilt Nature 100% ekologisk lammull GråBarnfilt Nature 100% ekologisk lammull GråBarnfilt Nature 100% ekologisk lammull GråBarnfilt Nature 100% ekologisk lammull Grå
  • Barnfilt Nature 100% ekologisk lammull Grå
  • Barnfilt Nature 100% ekologisk lammull Grå
  • Barnfilt Nature 100% ekologisk lammull Grå
  • Barnfilt Nature 100% ekologisk lammull Grå
  • Barnfilt Nature 100% ekologisk lammull Grå

Barnfilt Nature 100% ekologisk lammullGrå

Artnr: 245502
300 KR RABATT PÅ KÖP > 5000 KR! RABATTEN DRAS I KASSAN! **
672 kr
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning
Barnfilt Nature 90 x 130 cm i 100% ekologisk lammull från Klippan Yllefabrik. Ullfilt Nature designad av Bengt & Lotta är en jacquardvävd filt vilket innebär att den har samma mönster på framsidan som på den spegelvända baksidan. Dock är botten med en färg på en sida och vit på den andra. Samma är det med mönstret, det är också tvärtom i färg. Filten är i en ekologisk lammull vilket innebär inga konstgjorda gödningsmedel eller pesticider.

100% ekologisk lammull
Inga konstgjorda gödningsmedel

Inga pesticider

Material: 100% ekologisk lammull

Storlek: 90 x 130 cm

Design: Bengt & Lotta

Tvättråd
Ullen är i sig själv smutsavstötande och smutsen lägger sig endast på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Maskintvätt 30-grader, Endast ullprogram, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.


Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

Läs mer tips & råd hos Klippan

 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*