Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Barnfiltar / Barnfilt Rainbow 100% ekologisk lammull
-13%
Barnfilt Rainbow 100% ekologisk lammullBarnfilt Rainbow 100% ekologisk lammullBarnfilt Rainbow 100% ekologisk lammullBarnfilt Rainbow 100% ekologisk lammullBarnfilt Rainbow 100% ekologisk lammull
  • Barnfilt Rainbow 100% ekologisk lammull
  • Barnfilt Rainbow 100% ekologisk lammull
  • Barnfilt Rainbow 100% ekologisk lammull
  • Barnfilt Rainbow 100% ekologisk lammull
  • Barnfilt Rainbow 100% ekologisk lammull

Barnfilt Rainbow 100% ekologisk lammull

Artnr 245201b
369 kr
(ordinarie pris 429 kr)
Leverans 1-3 dagar
Frakt från 59 kr
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 99 kr*
Produktbeskrivning
Barnfilt Rainbow 65x90 cm i 100% ekologisk lammull från Klippan Yllefabrik. Barnfilt Rainbow är en filt i ull som har regnbågens färger i horisontellt mönster och passar bra som ullfilt till en baby eftersom filten är i ekologisk lammull vilket innebär inga konstgjorda gödningsmedel eller pesticider. En filt som symboliserar broar till trygghet skulle man kunna säga.

  • 100% ekologisk lammull
  • Inga konstgjorda gödningsmedel 
  • Inga pesticider
  • Underbar ullfilt till barn

 

Material: 100% ekologisk lammull

Storlek: 65 x 90 cm

Tvättråd
Ullen är i sig själv smutsavstötande och smutsen lägger sig endast på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Maskintvätt 30-grader, Endast ullprogram, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

Läs mer tips & råd hos Klippan 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 99 kr*