Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Barnfiltar / Barnfilt Serengeti - 100% borstad organisk bomullsfilt Grön
Barnfilt Serengeti - 100% borstad organisk bomullsfilt GrönBarnfilt Serengeti - 100% borstad organisk bomullsfilt Grön
  • Barnfilt Serengeti - 100% borstad organisk bomullsfilt Grön
  • Barnfilt Serengeti - 100% borstad organisk bomullsfilt Grön

Barnfilt Serengeti - 100% borstad organisk bomullsfiltGrön

Artnr: 261802
300 KR RABATT PÅ KÖP > 5000 KR! RABATTEN DRAS I KASSAN! **
415 kr
Leverans 1-3 dagar
Frakt från 59 kr
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning
Branfilten Serengeti från Klippan Yllefabriks är borstad och jacquardvävd i 100% långfibrig bomull är perfekt för dina barns rum, både fram och den spegelvända baksidan har en härlig design och är tillverkade med en hög omsorg. Klippan Yllefabriks bomullsfiltar är tillverkade av organisk bomull. Det innebär att bomullen odlats fram utan konstgjorda gödningsmedel eller pesticider.

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.

Material: 100% borstad organiskt bomull

Storlek: 70x90 cm

Tvättråd
Endast kemtvätt, Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel. Ullen är i sig själv smutsavstötande och lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta.

Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*