Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Barnfiltar / Barnfilt Soft wool baby Ljusgrå
Barnfilt Soft wool baby LjusgråBarnfilt Soft wool baby LjusgråBarnfilt Soft wool baby LjusgråBarnfilt Soft wool baby LjusgråBarnfilt Soft wool baby Ljusgrå
  • Barnfilt Soft wool baby Ljusgrå
  • Barnfilt Soft wool baby Ljusgrå
  • Barnfilt Soft wool baby Ljusgrå
  • Barnfilt Soft wool baby Ljusgrå
  • Barnfilt Soft wool baby Ljusgrå

Barnfilt Soft wool babyLjusgrå

Artnr 2410.61
279 kr
Leverans ca v. 41-42
Frakt från 59 kr
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 99 kr*
Produktbeskrivning

Barnfilt Soft wool baby från Klippan Yllefabrik  är en härlig barnfilt. Klippans barnfiltar är otroligt mysiga och har en blandning av lammull och merionoull. Merinoull ger en underbar känsla som är mjuk och sagolik. Garnet i denna filt är tunnare för att ge rätt egenskaper. Filten är 65 x 90 cm.

 

Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullfiltar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka.

 

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.

 

Material: 60 % merinoull och 40 % lammull

Storlek: 65 x 90 cm

 

Tvättråd:

Endast kemtvätt, Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel

 

Skötselråd

All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

 

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

 

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten. TILLBEHÖR
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 99 kr*