Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Barnfiltar / Barnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull Grå
-4%
Barnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull GråBarnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull GråBarnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull GråBarnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull GråBarnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull Grå
 • Barnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull Grå
 • Barnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull Grå
 • Barnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull Grå
 • Barnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull Grå
 • Barnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull Grå

Barnfilt Squirrel 100% ekologisk lammull Grå

Artnr 2444.02
10% rabatt på köp > 5000 kr! Rabatten dras i kassan!**
Barnfilt Squirrel i 100 % ekologisk lammull från Klippan Yllefabrik. 100 % ekologisk lammull betyder att ullpläden är helt fri från pesticider och inga kemikalier eller antibiotika har används vid upp... Läs mer >>
Leverans 1-3 dagar
Frakt från 59 kr
409 kr
(ordinarie pris 429 kr)
Produktbeskrivning
Barnfilt Squirrel i 100 % ekologisk lammull från Klippan Yllefabrik. 100 % ekologisk lammull betyder att ullpläden är helt fri från pesticider och inga kemikalier eller antibiotika har används vid uppfödningen av lammen

Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullfiltar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka. Filten är 65 x 90 cm.

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.

Tvättråd
Ullen är i sig själv smutsavstötande och smutsen lägger sig endast på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Maskintvätt 30-grader, Endast ullprogram, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Skötselråd
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

Material: 100 % lammull
Storlek: 65 x 90 cm
Design: Bengt & Lotta

produktomdömen
Inga recensioner än. Bli den förste att betygsätta denna produkt!
Visa alla omdömen

Betygsätt denna produkt. Vid frågor om produkt, kontakta vår kundservice.

Ange betyg (1-5): 
 • För närvarande 5/5 stjärnor.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


Lämna ett omdöme
TILLBEHÖR
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Säkra betalningar