Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Barnfiltar / Barnfilt Tippy Baby - 25% kashmir 75% merinoull Grå
Barnfilt Tippy Baby - 25% kashmir 75% merinoull GråBarnfilt Tippy Baby - 25% kashmir 75% merinoull Grå
  • Barnfilt Tippy Baby - 25% kashmir 75% merinoull Grå
  • Barnfilt Tippy Baby - 25% kashmir 75% merinoull Grå

Barnfilt Tippy Baby - 25% kashmir 75% merinoullGrå

Artnr: 231301
300 KR RABATT PÅ KÖP > 5000 KR! RABATTEN DRAS I KASSAN! **
751 kr
Leverans 2-6 arbetsdagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning
Barnflit Tippy innehåller 75% merinoull och 25% kashmir som gör att pläden är underbart mjuk. Den här premiumpläden är vävd i en blandning av både merinoull och kashmir. Kashmir räknas till en av världens finaste naturmaterial och ger pläden en lyxig och behaglig känsla.

Till Klippans ullplädar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka. Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och som gärna framhäver Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen.

Material: Kashmir 60% och merinoull 40%

Storlek: 65 x 90 cm

Tvättråd
Endast kemtvätt, Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel. Ullen är i sig själv smutsavstötande och lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta.

Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*