Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Filtar / Premiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull Aqua
Premiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull AquaPremiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull AquaPremiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull AquaPremiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull AquaPremiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull Aqua
 • Premiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull Aqua
 • Premiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull Aqua
 • Premiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull Aqua
 • Premiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull Aqua
 • Premiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull Aqua

Premiumfilt Meander 60% merinoull 40% lammull Aqua

Artnr 227401
10% rabatt på köp >5000 kr! Rabatten dras i kassan!**
Meander från Klippan Yllefabrik är en magnifik premiumfilt. Premiumfiltarna är fantastiskt detaljerade och har en blandning av lammull och merionoull. Merinoull ger en underbar känsla i handen som är... Läs mer >>
Leverans 2-6 arbetsdagar
Fri frakt
1 139 kr
Produktbeskrivning
Meander från Klippan Yllefabrik är en magnifik premiumfilt. Premiumfiltarna är fantastiskt detaljerade och har en blandning av lammull och merionoull. Merinoull ger en underbar känsla i handen som är härligt mjuk. Garnet i denna premiumfilt är tunnare för att ge rätt egenskaper. Filten är 130 x 180 cm.

Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullfiltar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka.

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.


Material: 60% merinoull 40% lammull
Storlek: 130 x 180 cm

Tvättråd:
Endast kemtvätt, Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel. Ullen är i sig själv smutsavstötande och lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta.

Skötselråd för ullfiltar:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

produktomdömen
Inga recensioner än. Bli den förste att betygsätta denna produkt!
Visa alla omdömen

Betygsätt denna produkt. Vid frågor om produkt, kontakta vår kundservice.

Ange betyg (1-5): 
 • För närvarande 5/5 stjärnor.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


Lämna ett omdöme
TILLBEHÖR
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Säkra betalningar