Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Filtar / Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
-52%
Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull SvartUllfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull SvartUllfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull SvartUllfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull SvartUllfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
 • Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
 • Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
 • Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
 • Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
 • Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart

Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart

Artnr 228301
Ullfilten Amorina 130 x 180 cm från Klippan Yllefabrik. Ullfilten Amorina innehåller 60% mongolisk merinoull och 40% lammull som gör att filten är underbart mjuk. Ullfilten är tillverkad av ett tunnar... Läs mer >>
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
599 kr
(ordinarie pris 1 259 kr)
Produktbeskrivning
Ullfilten Amorina 130 x 180 cm från Klippan Yllefabrik. Ullfilten Amorina innehåller 60% mongolisk merinoull och 40% lammull som gör att filten är underbart mjuk. Ullfilten är tillverkad av ett tunnare garn som man spunnit på en mix av merinoull och lammull. Egenskaperna som merinoullen har gör att filten blir extremt mjuk och skön att svepa in sig i.

Merinoull 60% och lammull 40%
Svensk Design
Smutsavstötande ull p g a naturliga fetter

Till Klippans ullfiltar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka. Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och som gärna framhäver Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen.

Material: Merinoull 60% och lammull 40%

Storlek: 130 x 180 cm

Tvättråd
Endast kemtvätt, Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel. Ullen är i sig själv smutsavstötande och lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta.


Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

produktomdömen
Inga recensioner än. Bli den förste att betygsätta denna produkt!
Visa alla omdömen

Betygsätt denna produkt. Vid frågor om produkt, kontakta vår kundservice.

Ange betyg (1-5): 
 • För närvarande 5/5 stjärnor.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


Lämna ett omdöme
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Säkra betalningar