Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Filtar / Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
-56%
Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull SvartUllfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull SvartUllfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull SvartUllfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull SvartUllfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
  • Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
  • Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
  • Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
  • Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart
  • Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammull Svart

Ullfilt Amorina 60% merinoull 40% lammullSvart

Artnr 228301
Ullfilten Amorina med lövmotiv från 1962 av den välkända textilkonstnären Viola Gråsten, tillverkad av Klippan Yllefabrik av mjuk mongolisk merinoull och lammull. En fantastiskt härlig och skön filt a... Läs mer >>
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
549 kr
(ordinarie pris 1 259 kr)
Produktbeskrivning
Ullfilten Amorina med lövmotiv från 1962 av den välkända textilkonstnären Viola Gråsten, tillverkad av Klippan Yllefabrik av mjuk mongolisk merinoull och lammull. En fantastiskt härlig och skön filt att svepa in sig i.

Material: Merinoull 60% och lammull 40%
Storlek: 130 x 180 cm
Svensk Design Viola Gråsten

Till Klippans ullfiltar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka. Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och som gärna framhäver Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar de nya textilkollektioner som säljs över hela världen.

Tvättråd: 
Endast kemtvätt, Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel. Ullen är i sig själv smutsavstötande och mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta.

Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Noppor uppstår av nötning so undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.
För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.
Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.


 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Säkra betalningar