Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Filtar / Ullfilt Arrow multi 100% lammull
Ullfilt Arrow multi 100% lammullUllfilt Arrow multi 100% lammullUllfilt Arrow multi 100% lammullUllfilt Arrow multi 100% lammullUllfilt Arrow multi 100% lammull
  • Ullfilt Arrow multi 100% lammull
  • Ullfilt Arrow multi 100% lammull
  • Ullfilt Arrow multi 100% lammull
  • Ullfilt Arrow multi 100% lammull
  • Ullfilt Arrow multi 100% lammull

Ullfilt Arrow multi 100% lammull

Artnr: 2272.01
300 KR RABATT PÅ KÖP > 4000 KR! RABATTEN DRAS I KASSAN! **
1 215 kr
Leverans ca vecka 37-38
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning

Ullfilt Arrow i 100 % lammull designad av Emilie Ek. Arrow är multifärgad och med ett underbart mönster som påminner om infödda amerikaners filtar i native stripe. Måttet är 130 x 180 cm.

Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullfiltar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka.

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.

Material: 100 % lammull
Storlek: 130 x 180 cm


Tvättråd:

Endast kemtvätt, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel. Ullen är i sig själv smutsavstötande och lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter.  Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta.


Skötselråd för ullfiltar:

All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

 

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

 

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.TILLBEHÖR
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*