Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Filtar / Ullfilt Botanical Garden, 100% ekologisk lammull Grå
Ullfilt Botanical Garden, 100% ekologisk lammull Grå
  • Ullfilt Botanical Garden, 100% ekologisk lammull Grå

Ullfilt Botanical Garden, 100% ekologisk lammullGrå

Artnr 228701
Ullfilten Botanical Garden är en filt i 100% ekologisk lammull från Klippan Yllefabrik med design av Bengt & Lotta. Botanical Garden finns i två olika färgställningar och är en jacquardvävd filt vilke... Läs mer >>
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
1 215 kr
Produktbeskrivning
Ullfilten Botanical Garden är en filt i 100% ekologisk lammull från Klippan Yllefabrik med design av Bengt & Lotta. Botanical Garden finns i två olika färgställningar och är en jacquardvävd filt vilket innebär att den har samma mönster på framsidan som på den spegelvända baksidan. Bakgrund och mönster blir alltså omvända i färg. Filten är i en ekologisk lammull vilket innebär att den är fri från pesticider och att inga kemikalier eller antibiotika har använts vid uppfödning av lammen.

- 100% ekologisk lammull
- Design av Bengt & Lotta
- Värmande och mysig inredningsdetalj

Material: 100% ekologisk lammull

Storlek: 130x180 cm

Design: Bengt & Lotta

Tvättråd:
Ullen är i sig själv smutsavstötande och smutsen lägger sig endast på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Maskintvätt 30 grader, endast ullprogram, tvättas separat, stryk på medeltemperatur, torktumla ej och använd ej blekmedel.

Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

produktomdömen
Inga recensioner än. Bli den förste att betygsätta denna produkt!
Visa alla omdömen

Betygsätt denna produkt. Vid frågor om produkt, kontakta vår kundservice.

Ange betyg (1-5): 
  • För närvarande 5/5 stjärnor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Lämna ett omdöme
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Säkra betalningar