Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Filtar / Ullfilt Olivia 60% merinoull 40% lammull Orange/cerise
Ullfilt Olivia 60% merinoull 40% lammull Orange/ceriseUllfilt Olivia 60% merinoull 40% lammull Orange/cerise
  • Ullfilt Olivia 60% merinoull 40% lammull Orange/cerise
  • Ullfilt Olivia 60% merinoull 40% lammull Orange/cerise

Ullfilt Olivia 60% merinoull 40% lammullOrange/cerise

Artnr 228605
Ullfilten Olivia är en filt i 60% merinoulll och 40% lammull med design av Wanja Djanaieff. Olivia finns i fem olika fräscha färgställningar. Filten har samma mönster på framsidan som på den spegelvän... Läs mer >>
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
1 159 kr
(ordinarie pris 1 259 kr)
Produktbeskrivning
Ullfilten Olivia är en filt i 60% merinoulll och 40% lammull med design av Wanja Djanaieff. Olivia finns i fem olika fräscha färgställningar. Filten har samma mönster på framsidan som på den spegelvända baksidan. Bakgrund och mönster blir alltså omvända i färg. Filten är vävd i en blandning av merinoull och lammull vilket ger en ännu mjukare och skönare filt än de vanliga lammullsfiltarna. Merinoullen kommer från den välkända spanska fårrasen Merion och ullen är väldigt tunn och fin. Lammullen är ullen som man får vid den första klippningen av får som är högst 6 månader gamla. Förutom att ull är väldigt varmt, skönt och lätt att underhålla, så är det också ett hållbart material som är biologiskt nedbrytbart.

- 60% merinoull & 40% lammull
- Design av Wanja Djanaieff
- Värmande och vacker inredningsdetalj

Material: 60% merinoull & 40% lammull

Storlek: 130x180 cm

Design: Wanja Djanaieff

Tvättråd:
Endast kemtvätt, stryk på låg temperatur, torktumla ej, använd ej blekmedel. Ullen är i sig själv smutsavstötande och smutsen lägger sig endast på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta.


Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

produktomdömen
Inga recensioner än. Bli den förste att betygsätta denna produkt!
Visa alla omdömen

Betygsätt denna produkt. Vid frågor om produkt, kontakta vår kundservice.

Ange betyg (1-5): 
  • För närvarande 5/5 stjärnor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Lämna ett omdöme
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Säkra betalningar