Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Filtar / Ullfilt Polar bear i 100% lammull Grå
Ullfilt Polar bear i 100% lammull GråUllfilt Polar bear i 100% lammull GråUllfilt Polar bear i 100% lammull GråUllfilt Polar bear i 100% lammull GråUllfilt Polar bear i 100% lammull Grå
  • Ullfilt Polar bear i 100% lammull Grå
  • Ullfilt Polar bear i 100% lammull Grå
  • Ullfilt Polar bear i 100% lammull Grå
  • Ullfilt Polar bear i 100% lammull Grå
  • Ullfilt Polar bear i 100% lammull Grå

Ullfilt Polar bear i 100% lammull Grå

Artnr 2207.02
1 215 kr
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 99 kr*
Produktbeskrivning

Ullfilten Isbjörn är en filt i 100% lammull från Klippan Yllefabrik och den är 130 x 180 cm. Den här tjocka jacquardvävda ullfilten tillverkas som traditionen föreskriver. Alltså är filten vävd, filtad och ruggad, vilket tar sin tid och kräver sitt hantverk.

 

Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullfiltar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka. 

 

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.

 

Tvättråd

Ullen är i sig själv smutsavstötande och smutsen lägger sig endast på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter.  Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

 

Endast kemtvätt, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.


Skötselråd

All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

 

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

 

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt  då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten. 

 

Material: 100% lammull
Storlek: 130x180 cm
Design: Bengt Lindberg 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 99 kr*