Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Filtar / Ullfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/Vit
Ullfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/VitUllfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/VitUllfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/VitUllfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/VitUllfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/Vit
  • Ullfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/Vit
  • Ullfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/Vit
  • Ullfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/Vit
  • Ullfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/Vit
  • Ullfilt Trip 100% ekologisk lammull Grå/Vit

Ullfilt Trip 100% ekologisk lammullGrå/Vit

Artnr: 2255.01
300 KR RABATT PÅ KÖP > 5000 KR! RABATTEN DRAS I KASSAN! **
1 142 kr
(ordinarie pris 1 215 kr)
Leverans 2-6 arbetsdagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning
Ullfilten Trip är designad av den välkända japanen Akira Minagawa. Ullfilten är i 100% ekologisk lammull från Klippan Yllefabrik. 100% ekologisk lammull betyder att ullpläden är helt fri från pesticider och inga kemikalier eller antibiotika har används vid uppfödningen av lammen.

Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullfiltar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka. Filten är 130x180 cm.

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.

Tvättråd
Ullen är i sig själv smutsavstötande och smutsen lägger sig endast på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter.  Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Maskintvätt 30-grader, Endast ullprogram, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Skötselråd
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt  då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

Storlek: 130x180 cm
Material: 100% ekologisk lammull
Design: Akira Minagawa

TILLBEHÖR
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*