Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Filtar / Ullfilt Zebra 100% lammull
Ullfilt Zebra 100% lammullUllfilt Zebra 100% lammullUllfilt Zebra 100% lammullUllfilt Zebra 100% lammullUllfilt Zebra 100% lammull
  • Ullfilt Zebra 100% lammull
  • Ullfilt Zebra 100% lammull
  • Ullfilt Zebra 100% lammull
  • Ullfilt Zebra 100% lammull
  • Ullfilt Zebra 100% lammull

Ullfilt Zebra 100% lammull

Artnr 228202
1 215 kr
Leverans ca v. 39-40
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 99 kr*
Produktbeskrivning
Ullfilt Zebra 130x180 cm i 100% ekologisk lammull från Klippan Yllefabrik. Ullfilt Zebra är en jacquardvävd filt vilket innebär att den har samma mönster på framsidan som på den spegelvända baksidan. Dock är botten svart på en sida och vit på den andra. Samma är det med mönstret, det är också tvärtom i färg. Filten är i en ekologisk lammull vilket innebär inga konstgjorda gödningsmedel eller pesticider.

  • 100% ekologisk lammull
  • Inga konstgjorda gödningsmedel 
  • Inga pesticider


Material: 100% ekologisk lammull

Storlek: 130 x 180 cm

 

Design: Lisa Larson

Tvättråd
Ullen är i sig själv smutsavstötande och smutsen lägger sig endast på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Maskintvätt 30-grader, Endast ullprogram, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten. 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 99 kr*