Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Filtar / Wave ullfilt - 50% återvunnen ull Brun
Wave ullfilt - 50% återvunnen ull BrunWave ullfilt - 50% återvunnen ull BrunWave ullfilt - 50% återvunnen ull Brun
  • Wave ullfilt - 50% återvunnen ull Brun
  • Wave ullfilt - 50% återvunnen ull Brun
  • Wave ullfilt - 50% återvunnen ull Brun

Wave ullfilt - 50% återvunnen ullBrun

Artnr 212001
Klippan Yllefabrik har som mål att minska deras spill, deras strategi för detta är att de har tagit fram en serie plädar som är tillverkade av 50% återvunnen ull från vår deras egna tillverkning. Då d... Läs mer >>
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
615 kr
(ordinarie pris 699 kr)
Produktbeskrivning

Klippan Yllefabrik har som mål att minska deras spill, deras strategi för detta är att de har tagit fram en serie plädar som är tillverkade av 50% återvunnen ull från vår deras egna tillverkning. Då den insamlade och återvunna ullen är en mix av flera olika produktioner får garnet en härlig och underbar färgvariation i ullfilten.

Material: 50% återvunnen ull & 50% lammull

Storlek: 130x200 cm

Modell: Wave

 

Tvättråd:

Ullen är i sig själv smutsavstötande, smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

 

Vi rekommenderar kemtvätt ALLTID. Fast skall du ändå tvätta på egen risk så använd maskintvätt på 30 grader och endast ullprogram, tvätta separat. Stryk på låg temperatur, torktumla ej och använd ej blekmedel.

 

Skötselråd:

All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullpläden dagligen.

 

För att få plädarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En pläd kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

 

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta pläden inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom pläden bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka pläden. produktomdömen
Inga recensioner än. Bli den förste att betygsätta denna produkt!
Visa alla omdömen

Betygsätt denna produkt. Vid frågor om produkt, kontakta vår kundservice.

Ange betyg (1-5): 
  • För närvarande 5/5 stjärnor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Lämna ett omdöme
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Säkra betalningar