Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Brick ullpläd - 100% lammull Khaki
Brick ullpläd - 100% lammull KhakiBrick ullpläd - 100% lammull KhakiBrick ullpläd - 100% lammull KhakiBrick ullpläd - 100% lammull KhakiBrick ullpläd - 100% lammull Khaki
  • Brick ullpläd - 100% lammull Khaki
  • Brick ullpläd - 100% lammull Khaki
  • Brick ullpläd - 100% lammull Khaki
  • Brick ullpläd - 100% lammull Khaki
  • Brick ullpläd - 100% lammull Khaki

Brick ullpläd - 100% lammullKhaki

Artnr: 217303
499 kr
(ordinarie pris 749 kr)
Leverans 1-3 dagar
Frakt från 59 kr
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning
Ullpläd Brick från Klippan Yllefabrik är den perfekta pläden till ditt hem. Det mjuka tyget av 100% lammull gör den extra mjuk och värmer upp dig precis så som du vill. Det tre fräscha färgerna grå, khaki och blå med mini ruter piffar upp mönstret lite. Ullpläden klär dig lika mycket som den klär ditt hem som en inredningsdetalj. Mys in dig i soffan en vinterkväll eller på balkongen en vårkväll, valet är ditt.

Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullfiltar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka.

Material: 100% lammull

Storlek: 130 X 180 cm

Tvättråd: Endast kemtvätt, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel. Ullen är i sig själv smutsavstötande och lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta.

Skötselråd för ullfiltar: All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*