Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Earth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull Brun
Earth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull BrunEarth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull BrunEarth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull BrunEarth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull BrunEarth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull Brun
  • Earth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull Brun
  • Earth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull Brun
  • Earth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull Brun
  • Earth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull Brun
  • Earth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammull Brun

Earth ullpläd - 50% återvunnen ull 50% lammullBrun

Artnr: 217203
595 kr
(ordinarie pris 695 kr)
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning
Ullpläden Earth är en ullpläd med 50% återvunnen ull och 50% lammull från varumärket Klippans Yllefabrik som nu arbetar med att minska på spill och har nu börjat använda sig utav återvunnet material som en ny strategi då insamlade ullen är en blandning utav flera olika produkter. Lammullen är ullen som man får vid den första klippningen av får som är högst 6 månader gamla. Förutom att ull är väldigt varmt, skönt och lätt att underhålla, så är det också ett hållbart material som är biologiskt nedbrytbart. Klippans Yllefabrik lanserade den nya serien Earth med flera 4 mysiga och ljusa färger: sky blue, krämvit, ljusgrå, grönt te och brun. Perfekt som en extra inredningsdetalj till ditt hem för en mysigare känsla.

Material: 50% återvunnen ull 50% lammull

Storlek: 130 X 200 cm

Tvättråd
Ullen är i sig själv smutsavstötande, smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Vi rekommenderar kemtvätt ALLTID. Fast skall du ändå tvätta på egen risk så använd maskintvätt på 30 grader och endast ullprogram, tvätta separat. Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Skötselråd
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*