Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Ekologisk ullpläd Björk Svart
Ekologisk ullpläd Björk SvartEkologisk ullpläd Björk SvartEkologisk ullpläd Björk SvartEkologisk ullpläd Björk SvartEkologisk ullpläd Björk Svart
  • Ekologisk ullpläd Björk Svart
  • Ekologisk ullpläd Björk Svart
  • Ekologisk ullpläd Björk Svart
  • Ekologisk ullpläd Björk Svart
  • Ekologisk ullpläd Björk Svart

Ekologisk ullpläd BjörkSvart

Artnr: 2041.05
716 kr
Leverans 2-6 arbetsdagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning

Den ekologiska ullpläden Björk från Klippan Yllefabrik är designad av Birgitta Bengtsson Björk. Pläden finns i flera färger och är tillverkad av 100% ekologisk lammull.

Material: 100% ekologisk lammull

 

Storlek: 130 x 200 cm

 

Tvättråd

 

Ullen är i sig själv smutsavstötande, smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter.  Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

 

Vi rekommenderar kemtvätt ALLTID. Fast skall du ändå tvätta på egen risk så använd maskintvätt på 30 grader och endast ullprogram. Tvätta separat, stryk på låg temperatur, torktumla ej, använd ej blekmedel.

 

Skötselråd

 

All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

 

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

 

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten. TILLBEHÖR
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*