Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Fade ullpläd - 100% ekologisk lammull Blå
Fade ullpläd - 100% ekologisk lammull BlåFade ullpläd - 100% ekologisk lammull BlåFade ullpläd - 100% ekologisk lammull BlåFade ullpläd - 100% ekologisk lammull BlåFade ullpläd - 100% ekologisk lammull Blå
  • Fade ullpläd - 100% ekologisk lammull Blå
  • Fade ullpläd - 100% ekologisk lammull Blå
  • Fade ullpläd - 100% ekologisk lammull Blå
  • Fade ullpläd - 100% ekologisk lammull Blå
  • Fade ullpläd - 100% ekologisk lammull Blå

Fade ullpläd - 100% ekologisk lammullBlå

Artnr: 217404
749 kr
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning
Fade ullpläd från Klippan Yllefabrik med 100% ekologisk lammull ger dig den extra mysiga och mjuka känslan. Gosa ner dig i soffan med denna fantastiska pläd som dessutom är ekologisk. Fade ullpläd kommer i fyra snygga färger grön, blå, créme caramel och grå. Denna pläd är ett måste till ditt hem, det fina och mjuka tyget gör det perfekt för pläden att ligga framme som en inredningsdetalj när den inte används.

Material: 100% ekologisk lammull

Storlek: 130 X 200 cm

100% ekologisk lammull betyder att ullpläden är helt fri från pesticider och inga kemikalier eller antibiotika har används vid uppfödningen av lammen. Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullplädar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka.

Tvättråd: Ullen är i sig själv smutsavstötande och smutsen lägger sig endast på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Maskintvätt 30-grader, Endast ullprogram, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Skötselråd: All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten. Högsta ljuspunkt: 580 mm

 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*