Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Freja ullpläd - 100% Svenskt ull Amber
Freja ullpläd - 100% Svenskt ull AmberFreja ullpläd - 100% Svenskt ull AmberFreja ullpläd - 100% Svenskt ull Amber
  • Freja ullpläd - 100% Svenskt ull Amber
  • Freja ullpläd - 100% Svenskt ull Amber
  • Freja ullpläd - 100% Svenskt ull Amber

Freja ullpläd - 100% Svenskt ullAmber

Artnr: 212403
873 kr
(ordinarie pris 895 kr)
Leverans
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning
Freja ullpläd från Klippans Yllefabrik är ett sortiment tillverkat utav lokalt producerat ull direkt från Sverige. Ullen är inköpt från CC wool, där den klipps av gamla svenska fårklippsmästare. Freja finns i 3 olika färger grå, wood och amber och är designead i randigt mönster med fransar nedtill. Freja är en varmfilt som kan värma upp dig under alla våra olika årstider. Freja passar även perfekt för en extra inredningsdetalj.

Material: 100% svenskt ull

Storlek: 130 X 200 cm

Tvättråd
Ullen är i sig själv smutsavstötande, smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Vi rekommenderar kemtvätt ALLTID. Fast skall du ändå tvätta på egen risk så använd maskintvätt på 30 grader och endast ullprogram, tvätta separat. Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Skötselråd
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*