Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Preppy ullpläd - lammull Beige
Preppy ullpläd - lammull BeigePreppy ullpläd - lammull BeigePreppy ullpläd - lammull Beige
  • Preppy ullpläd - lammull Beige
  • Preppy ullpläd - lammull Beige
  • Preppy ullpläd - lammull Beige

Preppy ullpläd - lammullBeige

Artnr: 212302
729 kr
(ordinarie pris 749 kr)
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning

Ullpläd Preppy 130x200 cm i 100% lammull från Klippan Yllefabrik. Preppy är en av Klippan Yllefabriks klassiska plädar som blir en familjeklenod som alla vill mysa med. Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullplädar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka. Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och som gärna framhäver Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar de nya textilkollektioner som säljs över hela världen.


Material: 100% lammull


Storlek: 130x200 cm

Modell: Preppy

 

Tvättråd:

Ullen är i sig själv smutsavstötande, smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

 

Vi rekommenderar kemtvätt ALLTID. Fast skall du ändå tvätta på egen risk så använd maskintvätt på 30 grader och endast ullprogram, tvätta separat. Stryk på låg temperatur, torktumla ej och använd ej blekmedel.

 

Skötselråd:

All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullpläden dagligen.

 

För att få plädarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En pläd kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

 

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta pläden inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom pläden bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka pläden.  90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*