Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Ullpläd Chevron 100% ekologisk lammull Gul
Ullpläd Chevron 100% ekologisk lammull GulUllpläd Chevron 100% ekologisk lammull GulUllpläd Chevron 100% ekologisk lammull GulUllpläd Chevron 100% ekologisk lammull GulUllpläd Chevron 100% ekologisk lammull Gul
  • Ullpläd Chevron 100% ekologisk lammull Gul
  • Ullpläd Chevron 100% ekologisk lammull Gul
  • Ullpläd Chevron 100% ekologisk lammull Gul
  • Ullpläd Chevron 100% ekologisk lammull Gul
  • Ullpläd Chevron 100% ekologisk lammull Gul

Ullpläd Chevron 100% ekologisk lammullGul

Artnr 2101.02
591 kr
(ordinarie pris 749 kr)
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 99 kr*
Produktbeskrivning

Ullpläd Chevron i 100% ekologisk lammull från Klippan Yllefabrik. En av Klippan Yllefabriks ekologiska plädar som är tillverkade av 100% ekologisk lammull. Vilket betyder att den ekologiska lammullen är helt fri från pesticider och inga kemikalier eller antibiotika har används vid uppfödningen av lammen. 

Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullplädar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka. Pläden är 130 x 200 cm

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.


Material: 100% ekologisk lammull

Storlek: 130 x 200 cm

 

Tvättråd:
Ullen är i sig själv smutsavstötande, smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Vi rekommenderar kemtvätt ALLTID. Fast skall du ändå tvätta på egen risk så använd maskintvätt på 30 grader och endast ullprogram, tvätta separat. Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

 

Skötselråd

All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

 

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

 

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.TILLBEHÖR
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 99 kr*