Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Ullpläd Harmony 100% ekologisk lammull
Ullpläd Harmony 100% ekologisk lammullUllpläd Harmony 100% ekologisk lammull
  • Ullpläd Harmony 100% ekologisk lammull
  • Ullpläd Harmony 100% ekologisk lammull

Artnr: 2127Harmony
895 kr
Leverans 2-6 arbetsdagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning
Ullpläden Harmony från Klippan Yllefabrik är en pläd i 100% borstad ekologisk lammull och finns i flera olika färger. Harmony är 130x180 cm stor och är en av ganska få Klippanplädar som inte har fransar vilket gör den lite speciell. Klippan Yllefabriks ekologiska plädar är tillverkade av 100% ekologisk lammull, vilket betyder att lammullen är fri från pesticider och att inga kemikalier eller antibiotika har används vid uppfödningen av lammen. Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger en härlig ull av riktigt bra kvalitet.

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar de löpande nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.

Material: 100% ekologisk lammull

Storlek: 130 x 180 cm

Tvättråd:
Ullen är i sig själv smutsavstötande, smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Vi rekommenderar kemtvätt ALLTID. Fast skall du ändå tvätta på egen risk så använd maskintvätt på 30 grader och endast ullprogram, tvätta separat. Stryk på låg temperatur, torktumla ej och använd ej blekmedel.

Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullpläden dagligen.

För att få plädarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En pläd kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta pläden inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom pläden bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka pläden.

 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*