Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Ullpläd Manhattan 60 % merinoull 40 % lamull
Ullpläd Manhattan 60 % merinoull 40 % lamullUllpläd Manhattan 60 % merinoull 40 % lamullUllpläd Manhattan 60 % merinoull 40 % lamullUllpläd Manhattan 60 % merinoull 40 % lamull
  • Ullpläd Manhattan 60 % merinoull 40 % lamull
  • Ullpläd Manhattan 60 % merinoull 40 % lamull
  • Ullpläd Manhattan 60 % merinoull 40 % lamull
  • Ullpläd Manhattan 60 % merinoull 40 % lamull

Artnr MANHATTAN
Ullpläd Manhattan innehåller 60% mongolisk merinoull och 40% lammull. Mjuk och härlig pläd från klippan Yllefabrik. Ullpläden är tillverkad av ett tunnare garn som man spunnit på en mix av merinoull o... Läs mer >>
Leverans 2-6 arbetsdagar
Fri frakt
995 kr
Produktbeskrivning

Ullpläd Manhattan innehåller 60% mongolisk merinoull och 40% lammull. Mjuk och härlig pläd från klippan Yllefabrik. Ullpläden är tillverkad av ett tunnare garn som man spunnit på en mix av merinoull och lammull. Egenskaperna som merinoullen har gör att pläden blir extremt mjuk och skön att svepa in sig i. 

 

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.

 

När du handlar online hos oss på Frapp har du möjlighet att göra riktiga fynd. Det kan till exempel vara produkter som utgår ur sortimentet, eller produkter i det ordinarie sortimentet som är på REA. Se mer i kategori "Kampanjer".


Material: Merinoull 60% och lammull 40%

 

Storlek: 130 x 180 cm 

 

Tvättråd

Endast kemtvätt, Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel. Ullen är i sig själv smutsavstötande och lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter.  Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta. 

 

Skötselråd

All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

 

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

 

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.produktomdömen
Inga recensioner än. Bli den förste att betygsätta denna produkt!
Visa alla omdömen

Betygsätt denna produkt. Vid frågor om produkt, kontakta vår kundservice.

Ange betyg (1-5): 
  • För närvarande 5/5 stjärnor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Lämna ett omdöme
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Säkra betalningar