Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna.
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Ullpläd Shimmer 100% ekologisk lammull Anemon
Ullpläd Shimmer 100% ekologisk lammull AnemonUllpläd Shimmer 100% ekologisk lammull AnemonUllpläd Shimmer 100% ekologisk lammull AnemonUllpläd Shimmer 100% ekologisk lammull AnemonUllpläd Shimmer 100% ekologisk lammull Anemon
 • Ullpläd Shimmer 100% ekologisk lammull Anemon
 • Ullpläd Shimmer 100% ekologisk lammull Anemon
 • Ullpläd Shimmer 100% ekologisk lammull Anemon
 • Ullpläd Shimmer 100% ekologisk lammull Anemon
 • Ullpläd Shimmer 100% ekologisk lammull Anemon

Ullpläd Shimmer 100% ekologisk lammull Anemon

Artnr 2115.05
10% rabatt på köp > 5000 kr! Rabatten dras i kassan!**
Ullpläd Shimmer i 100% ekologisk lammull i flera härliga färger från Klippan Yllefabrik. En av Klippan Yllefabriks ekologiska plädar som är tillverkad av 100% ekologisk lammull, vilket betyder att lam... Läs mer >>
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
745 kr
Produktbeskrivning
Ullpläd Shimmer i 100% ekologisk lammull i flera härliga färger från Klippan Yllefabrik. En av Klippan Yllefabriks ekologiska plädar som är tillverkad av 100% ekologisk lammull, vilket betyder att lammullen är fri från pesticider och inga kemikalier eller antibiotika har används vid uppfödningen av lammen.

Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullplädar används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka. Pläden är 130 x 200 cm.

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar de nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.

Material: 100% ekologisk lammull
Storlek: 130 x 200 cm

Tvättråd:
Ullen är i sig själv smutsavstötande, smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

Vi rekommenderar kemtvätt ALLTID. Fast skall du ändå tvätta på egen risk så använd maskintvätt på 30 grader och endast ullprogram, tvätta separat. Stryk på låg temperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Skötselråd:
All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.

produktomdömen
Inga recensioner än. Bli den förste att betygsätta denna produkt!
Visa alla omdömen

Betygsätt denna produkt. Vid frågor om produkt, kontakta vår kundservice.

Ange betyg (1-5): 
 • För närvarande 5/5 stjärnor.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


Lämna ett omdöme
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Säkra betalningar