Frapp.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer >>
OK
Kundtjänst      0418-40 30 40 
Start / Textilier / Filtar & Plädar / Plädar / Ullpläd Stella i 100% lammull Ljusgrå
-13%
Ullpläd Stella i 100% lammull LjusgråUllpläd Stella i 100% lammull LjusgråUllpläd Stella i 100% lammull LjusgråUllpläd Stella i 100% lammull LjusgråUllpläd Stella i 100% lammull Ljusgrå
  • Ullpläd Stella i 100% lammull Ljusgrå
  • Ullpläd Stella i 100% lammull Ljusgrå
  • Ullpläd Stella i 100% lammull Ljusgrå
  • Ullpläd Stella i 100% lammull Ljusgrå
  • Ullpläd Stella i 100% lammull Ljusgrå

Ullpläd Stella i 100% lammullLjusgrå

Artnr: 2022.01
649 kr
(ordinarie pris 749 kr)
Leverans 1-3 dagar
Fri frakt
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*
Produktbeskrivning

Ullpläd Stella 130x200 cm i 100% lammull och fransar från Klippan Yllefabrik. Ullpläd Stella är en av Klippan Yllefabriks klassiska plädar som är tillverkade av 100% lammull. Med lammull menas första klippningen av ett får som är högst sex månader gammalt, vilket ger den absolut bästa kvaliteten. Till Klippans ullpläd används samma teknik som man har använt i Skottland sedan århundraden tillbaka.

 

  • 100 % lammull
  • Absolut högsta kvalité
  • Vävd i teknik som använts i Skottland i århundrade 

 

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag som grundades 1879 och idag är 4:e och 5:e generationen aktiva i företaget. Klippan är verkligen traditionell textilvetenskap och Svensk design. Tillsammans med kända formgivare skapar dem nya textilkollektioner som säljs över hela världen. Naturligt material och delvis ekologiska textilier från egen fabrik.

 

När du handlar online hos oss på Frapp har du möjlighet att göra riktiga fynd. Det kan till exempel vara produkter som utgår ur sortimentet, eller produkter i det ordinarie sortimentet som är på REA. Se mer i kategori "Kampanjer". 


Material: 100% lammull

Storlek: 130x200 cm

Design: Birgitta Bengtsson Björk

 

Övrigt: Har fransar 


Tvättråd

Ullen är i sig själv smutsavstötande, dvs smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter.  Ullmaterial mår bra av att vädras, gärna när det är fuktigt. Då behöver man inte tvätta så ofta, men när pläden behöver tvättas följ råden nedan.

 

Maskintvätt 30-grader, Endast ullprogram, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

 

Skötselråd

All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning. Undvik därför att sitta på ullfilten dagligen.

 

För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta.

 

Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och skaka filten.TILLBEHÖR
 90 dagars öppet köp  Fri frakt över 500 kr*  Hemleverans 79 kr*